Ulvøen Rundt 1930-1952

Dette var en svømmekonkurranse som var en god tradisjon fra 1930 – 1952. Tradisjonen ble gjenopptatt 2014. Arrangementet er et utendørs svømmestevne som vil foregå den onsdag 6 august 2014. Vi i Nordstrand IF, Triathlon i samarbied med Lambertseter Svømmeklubb og Ulvøya Vel har den glede å invitere unge og gamle, mosjonister og aktive til å delta.

Før start

Nyskapningen Oslo Open Water på Tjuvholmen er ikke enestående. For halvannen uke siden tok mer enn 50 svømmere seg 2,2 kilometer rundt Ulvøya inne i Oslofjorden. Ulvøen Rundt var i mange år en klassiker, men det er 62 år siden sist det ble arrangert. I Stavanger er de også med. Sist helg var det Stavanger Open Water i Stokkavannet med nesten 100 deltagere og 5000 meter som lengste distanse.

Men dette blir småtterier sammenlignet med hva svenskene holder på med i vannet. Første helg iDSC_0592 juli svømmer tusenvis av dem i det som kalles simmarhelgen, eller Vansbrosimningen i Dalarna. I år var det ny påmeldingsrekord, 9000 svømmere meldte seg på den klassiske distansen, som er 3000 meter lang og svømmes i elvene Vanån og Västerdalälven. Det var også flere andre distanser og flere tusen deltagere.

To norske ekstremsvømmere har virkelig satt standarden i sommer. Stian Vikra svømte like godt over Skagerak, en tur på nesten 45 timer. Knut-Ivan Rasmussen tok seg også en svømmetur utenom det vanlige da han svømte fra Oslo til Verdens ende på Tjøme i Vestfold. Rasmussen hadde egentlig planer om å svømme i Oslofjorden i helgen, men det kolliderte med deltagelse i en triathlon, for øvrig hans tredje i løpet av tre helger.